hout en behandeling

Op deze pagina krijgt u een indruk van het hout wat wij gebruiken voor onze meubels. Vraag altijd naar ons ons actueel aanbod. Het aanbod van ons hout kan wel eens verschillen.

STEIGERHOUT

Wat is steigerhout?

Steigerhout oftewel een steigerplank is van een vuren houtsoort. Vurenhout is een veel gebruikte houtsoort in de bouw en meubelindustrie. De steigerplank heeft een lengte van 5 meter die gebruikt wordt op de steigers in de bouw. De planken worden bij binnenkomst in onze werkplaats gesorteerd op kwaliteit. Daarna worden de planken op de gewenste maat gezaagd en worden de planken grondig geschuurd zodat de oude steigerplanken gebruikt kunnen worden voor meubels.

Gebruikt steigerhout:

De steigerplanken komen bij ons binnen als deze niet meer nodig zijn op de bouw of worden ingewisseld voor nieuwe steigerplanken. De door ons gebruikte steigerplanken zijn van absolute A-kwaliteit. De planken zijn circa 2 jaar (licht gebruikt) tot 4 jaar (zwaar gebruikt) gebruikt op de bouw, waar deze hun authentieke uitstraling hebben gekregen waar wij mooie steigerhouten meubelen van maken. Hieronder op de afbeeldingen ziet u vier verschillende kleuren, let er wel op dat dit enkel voorbeelden zijn, geen een plank is exact dezelfde kleur. We maken onze meubels van verschillende steigerplank afmetingen zoals 195x32mm, 195x50mm en 275x45mm. De lengte is maximaal 5 meter. We kunnen dan ook tafels tot een maximale lengte maken van 480 cm lang!
ONGESCHUURD NIEUW
GESCHUURD NIEUW

Nieuw steigerhout:

Nieuwe vuren steigerplanken zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen: ruw 195x32mm en geschaafd 195x28mm. Ook deze planken hebben een maximale lengte van 5 meter.
ruw en geschaafd
ruw en geschaafd geschuurd

Behandelingen:

Voor het behandelen van steigerhouten meubels kunt u kiezen uit vier verschillende kleuren wash: grey-wash, white-wash, antraciet-wash en black-wash. Buiten onze kleuren wash is het ook mogelijk uw meubel met Nano-coating te behandelen. Dit zorgt ervoor dat het hout water-afstotend is. Kijk hiervoor eens op onze Youtube kanaal. Ook is het mogelijk om geschaafd vurenhout in een RAL kleur naar keuze te lakken.
wash

SLOOPHOUT

Wat is sloophout?

Het is oud hout in de vorm van planken, oude vloerdelen en/of balken. Deze planken/balken zijn voorheen gebruikt als wand, vloer of plafond. Onze sloophouten planken zijn in vele kleurcombinaties te verkrijgen. Bij de planken is het regelwerk van het oude wand, vloer of plafond vaak nog zichtbaar. De afmetingen van sloophout variƫren.
sloophout2l
sloophout1l